Första gĂ„ngen vi testar spetskĂ„l och oj sĂ„ gott det var. Vi freestylade och gjorde grillad spetskĂ„l toppat med rostade mandlar & parmesanostđđ„Ź
Original recept frÄn www.instagram.com
July 21, 2024
1 st stor spetskÄl
Olivolja
Flingsalt
Smör
Parmesanost
Rostade mandlar cirka 200 g
1 st citron
Rostade mandlar: SÀtt ugnen pÄ 200 grader. Koka upp 2 dl vatten & 2 msk salt. Rör runt sÄ saltet löses upp. LÀgg i mandlarna i 1 minut, skalet ska inte lossna. HÀll i en ungsform & stÀll in i ugnen cirka 12 minuter. Rör om efter halva tiden.
SpetskĂ„l: Dela spetskĂ„len i fyra delar, behĂ„ll roten sĂ„ klyftorna hĂ„ller ihop. Ringla över olivolja & flingsalt. Grilla tills kĂ„len Ă€r mjuk men fortfarande lite tuggmotstĂ„nd och har fĂ„tt fĂ€rg. Halvera citronen och grilla med snittytan nerĂ„t sĂ„ att den fĂ„r fĂ€rg. LĂ€gg kĂ„len pĂ„ ett fat/skĂ€rbrĂ€da nĂ€r den Ă€r fĂ€rdig. Smörj in kĂ„len med smör, riv parmesanosten över & strö över mandlarna. Pressa sedan den grillade citronen över kĂ„len. Ăt & njutâïž