En ljuvlig sommarkaka med härlig bärfyllning av vinbär, en krämig cheesecakefyllning och en riktigt god botten som toppas med smul och än mer bär! Hur gott?!🤩
Original recept från www.instagram.com
July 21, 2024
200 g röda vinbär
150 g frysta eller färska jordgubbar, hallon eller röda vinbär
50 g strösocker (0,5 dl)
135 g mascarpone eller färskost (rumstempererad)
2 msk citronsaft
50 g strösocker (0,5 dl)
175 g vetemjöl (knappt 3 dl)
125 g strösocker (1,4 dl)
125 g rumstempererat smör
1 tsk vaniljpasta (alt. 2 tsk vaniljsocker)
150 g vetemjöl (2,5 dl)
150 g strösocker (1,6 dl)
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
2 st ägg
125 g rumstempererat smör
1 tsk vaniljpasta (2 tsk vaniljsocker)
Blanda bär (inte alla vinbär!) och socker. Ställ åt sidan och låt stå till sig.
Blanda alla ingredienser i en skål. Vispa med handvisp till inga klumpar finns kvar. Ställ åt sidan.
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt smör och nyp ihop till ett smul. Ställ åt sidan.
Sätt ugnen på 175°. Smörj en springform ca 22cm i diameter och klä med bakplåtspapper.
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt smör, ägg och vaniljpasta. Rör ihop.
Bred ut kaksmeten i formen. Bred sedan ut ett lager med mascarponefyllningen, sen bärfyllningen. Smula över smulet och tillsist lite vinbär.
Grädda mitt i ugnen i ca 50-70 min. Se till så den inte är helt blek och för vattning på toppen. En sticka ska inte ha smet från kakbotten när du känner efter.