Hittar du här! .. underbar god & en fröjd för ögat blir det med ätbara blommor på!
Original recept från www.instagram.com
July 21, 2024
3 st morot (finrivna)
2.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 st ägg
2 dl strösocker
0.5 tsk salt
1.5 dl rapsolja
3 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1 tsk ingefära
200 g färskost
75 g smör (rumstemperatur)
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk citronjuice
Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en springform med smör & strösocker & lite kanel.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Vispa ägg & socker fluffigt i en annan bunke, minst 5 minuter med elvisp. Blanda sedan i olja & de torra ingredienserna. Rör till sist ner de rivna morötterna.
Häll smeten i formen & grädda i ugnen i 30-35 minuter. Prova med sticka att kakan är genomgräddad. Låt svalna helt i formen.
Gör frosting, Vispa färskost fluffigt i en bunke, vispa upp smöret i en annan bunke, blanda ner smörets i färskosten. Blanda sist i florsocker & vaniljsocker & citronjuicen. Bre ut på morotskakan & dekorera gärna med blåklint. & njut!! 😋
Spara receptet 😚