100 g smör
2 msk kanel
1 dl strösocker
150 g smält smör
4 dl strösocker
2 st ägg
1 tsk stötta kardemummakärnor
3.5 dl créme fraiche
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Pärlsocker
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Kanelfyllning: nyp ihop smöret och blanda ihop det med kanel och strösocker.
3. Forma små kulor av kanelfyllningen och och lägg dem på en tallrik. Stoppa in i frysen medan du gör smeten.
4. Smet: Rör ihop det smälta smöret, strösocker och ägg tills det blir fluffigt. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en slät smet.
5. Häll smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
6. Lägg ut smörkulorna på smeten. Strö över pärlsocker.
7. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 45 minuter. Låt den svalna i formen.