Det här är en favorit här hemma.
July 18, 2024
4 portioner spagetti
80 g smör
160 g parmesanost
3 dl pastavatten
3 st kycklingfiléer
2 st ägg
6 dl panko (japanskt ströbröd)
2 dl vetemjöl
1 dl riven parmesan
Salt
Torkad vitlök/vitlökspulver
Paprikapulver
Olja till fritering
1. Koka pasta enligt instruktionen på förpackningen i en stor kastrull med lättsaltat vatten. När den kokat till al dente så sätt 2,5 dl pastavatten åt sidan innan du häller av pastan.
2. Under tiden: i en stor stekpanna smält smör över medelvärme och tillsätt pastavattnet. Koka upp och låt tjockna lite.
3. Vänd i pastan i stekpannan med såsen och både rör och kasta runt pastan i såsen tills dess att den är helt täckt av sås. Rör i massa riven parmesan. Toppa med lite basilika och servera direkt.
Chicken milanese:
1. Halvera kycklingfiléerna på längden så att det blir två tunnare skivor av varje filé.
2. Lägg mjölet i en skål. Vispa ihop äggen i en anna skål. Lägg panko i en tredje skål.
3. Blanda i parmesan, salt, torkad vitlök och paprika pulver i panko ströbrödet.
4. Doppa kycklingen i mjöl, ägg och sist panko-blandningen. Fritera i fritös eller kastrull tills de blir gyllenbruna. Lägg på galler och strö på lite extra flingsalt. Servera!