Ett 10/10 tilltugg att bjuda på i sommar 😍
Original recept från www.instagram.com
July 16, 2024
250 g körsbär
1 dl strösocker
1 st lime, saften
1 tsk vaniljpasta
1 st näve basilika
0.5 st baguette
Olivolja
200 g brieost
3 msk turkisk yoghurt
Rostade mandlar
Skölj, dela & ta bort kärnan på körsbären. Lägg i en skål tillsammans med strösocker, limesaft, vaniljpasta & strimlad basilika. Låt marinera i kylskåp minst 2 timmar. Skär upp baguette, pensla men olivolja, rosta på 200°C mitt i ugn tills fin färg. Ta ut & låt svalna helt.
Hyvla bort skalet på osten med en osthyvel. Skär i bitar & lägg i en bunke tillsammans med yoghurt. Vispa med elvisp tills du får en krämig & jämn konsistens.
Vid servering spritsas vispad brieost på brödskivor, på med några körsbär & lite av såsen, toppa med mandlar & den strimlade basilikan.