Väldigt trevlig kycklingpasta i tomatsås med champinjoner.
July 14, 2024
500 g kycklingfilé
Olivolja
3 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
1.5 msk tomatpuré
390 g krossade tomater
250 g skivade champinjoner
Torkad oregano
Torkad basilika
Torkad timjan
Paprikapulver
1 msk rödvinsvinäger
2 tsk strösocker
Svartpeppar
Salt
2.5 dl grädde
Riven parmesanost
4 st basilikablad
Pasta
Stek kycklingen i olivoljan.
När kycklingen fått färg, lägg i den finhackade gula löken, champinjonerna och den hackade vitlöken. Stek på medelvärme så att löken blir mjuk och genomskinlig och champinjonerna släpper sitt vatten.
Lägg i tomatpurén och fräs i någon minut.
Häll i de krossade tomaterna, kryddorna, rödvinsvinägern och strösockret och koka ihop.
Häll i grädden och låt puttra. Fyll på med en deciliter pasta vatten.
Blanda i den nästan färdigkokta pastan och låt allt puttra ett par minuter.
Servera med parmesanost och några basilikablad.