200 g pasta
100 g pancetta
2 msk nduja
1 st schalottenlök
2 st vitlöksklyftor
1 st röd chili
1 st äggula
1 st ägg
1 st citron
Parmesan
Salt & peppar
Riv ner parmesan i en skål. Ner med äggulan och ägget, lite svartpeppar och blanda ihop.
Skär ner pancettan i mindre stavar. Ner i en kall panna och stek på medelhög värme tills de fått färg.
Finhacka löken och chilin. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Lyft ur pancettan från stekpannan. Ner med Nduja i pannan. I med löken och chilin och låt svettas. Riv ner cest från citronen och i med lite pastavatten.
Lyft i pastan i såsen. Stäng av värmen och häll i äggsmeten. Blanda ihop och smaka av med salt & peppar.
Servera tillsammans med lite riven parmesan och finhackad gräslök!