Älskar man inte fisk och färskpotatis på sommaren så säg. Och vem tackar nånsin nej till brynt smör?
Original recept från www.instagram.com
Aug. 30, 2024
200 g smör
2 st ägg
0.5 tsk dijon
1 st citron, zest & saft
1 st bunt dill
1 st bunt gräslök
2 dl rapsolja
Salt o peppar
1 kg fisk (här lax och torsk)
Salt
1 dl olivolja
1 st citron, zest och saft
Svartpeppar (eller citronpeppar)
1 kg färskpotatis
Bryn smöret och låt svalna.
Knäck äggen i en mixerbägare.
Häll på smöret och mixa ihop till en majonnäs. Riv i zest, pressa i saften och klicka i senapen. Mixa ihop och smaka av. Här behövdes inget extra salt.
Mixa ihop allt väl. Smaka av med salt och peppar.
Skär fisken i bitar, ca 3 * 3 cm. Salta lätt runt om. Och låt ligga iaf 10 min innan du lägger ner i marinaden.
Bland olja, citron och rejält med svartpeppar till en marinad.
Marinera minst 30 min.
Blötlägg träspett så de inte börjar brinna när du grillar fisken.
Koka potatis i saltat vatten och låt ånga av. Häll på lite av örtoljan.
Trä upp fisk på spetten.
Låt grillen bli riktigt varm innan du börjar grilla så inte fisken fastnar.
Grilla fisken - det går fort. Max 1 min per sida, troligast mindre.
Pensla på örtoljan på de grillade sidorna.
Är och njut 💚