Original recept från www.instagram.com
July 13, 2024
125 g smör
2.5 dl vetemjöl
0.5 dl florsocker
1 krm salt
3 msk kallt vatten
125 g smör
1 dl socker
2.5 dl ljus sirap
0.5 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker +2 msk vetemjöl
1 st äggula
Flingsalt
1 - 2 dl rostade macadamia- eller hasselnötter
Röda vinbär
Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen. Låt vila i minst en halvtimme i kylskåp. Kavla eller tryck ut pajdegen i en pajform. Sätt ugnen på 200 grader.
Kolafyllning: Lägg smör, socker, sirap, farinsocker, vetemjöl och vaniljsocker i en kastrull, koka upp och låt loka 1-2 minuter. Låt kolafyllningen svalna lite. Blanda ner rostade nötter och äggula. Häll över kolafyllningen i pajformen.
Strö över lite flingsalt och grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter. Garnera med röda vinbär och servera med vispgrädde.