😍😍
Original recept från www.instagram.com
July 13, 2024
100 g smör
3 dl strösocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
1 nypa salt
100 g smör
0.5 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 nypa salt
2 dl créme fraise
2 msk florsocker
1 tsk vaniljpasta
Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret & blanda ihop alla ingredienser till kladdkakan. Häll upp i en brödform & grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter, kakan ska få en fast yta & vobbla när du skakar lätt på formen.
Under tiden görs knäckig smuldeg, smält smöret i en kastrull & ta bort från värmen. Blanda i sirap, strösocker, vetemjöl, havregryn & salt. Rör ihop till en jämn smet & klicka ut på kakan som kommer sjunka ner lite.
Ställ in i ungen cirka 8 minuter, tills fin färg. Grädda inte för länge, då blir smuldegen för hård. Vispa créme fraise, florsocker & vaniljpasta fluffigt med elvisp vid servering.