SĂ„hĂ€r skrev jag för ett halvĂ„r sedan: "Om jag öppnar en ukrainsk restaurang sĂ„ kommer dessa vara stĂ„ende pĂ„ frukostmenyn för att det Ă€r det godaste som finns! Kanske blir det i Ă„r? đ«Łâ€ïž" Och nu blir det av đđđđ Men receptet Ă€r allas och kan bli din frukost redan imorgon â€ïž
Original recept frÄn www.instagram.com
July 10, 2024
275 g polsk fÀrskost (twarog) 5- 12% fett
1 msk socker
1 krm salt
1 st Àgg
60 g mannagryn
20 g russin (om du vill)
2 - 3 msk neutral olja till stekning
Créme fraiche eller smetana
Flytande honung eller lönnsirap
FÀrska bÀr
Nötter eller frukt i sÀsong
Varma bÀr (jag hade varma hallon, kokosflingor och honung hÀr)
Jag börjar med att pressa fÀrskosten genom en finmaskig sil. Det blir bÀsta konsistensen pÄ det sÀttet. Du kan hoppa över detta moment om du har brÄttom. Blanda fÀrskost, socker, salt, Àgg, russin( om du anvÀnder dem), mannagryn till en lite klibbig deg.
LÄt den vila en kvart.
Forma 8 runda plÀttar pÄ ett mjölat bord
Hetta upp olja i en non-stick panna, sÀnk till medelvÀrme och stek plÀttarna gyllene pÄ bÄda sidor, ca 2 minuter per sida.
Servera direkt med smetana, sirap, fÀrska bÀr eller annan topping