I väntan på värmen så får man laga varma och mustiga grytor. Hittade så fin mango i affären och basilikan växer sig gigantisk här. Så denna tillsammans med sötpotatis och kikärtor blev väldigt smakrik o härlig kombo. Tog även en gul paprika för att få så gul gryta som möjligt. 💛💛💛 Supergod och enkel att kasta ihop!
Original recept från www.instagram.com
July 10, 2024
1 st stor sötpotatis
1 st mango
1 st gullök
2 st vitlöksklyftor
1 bit ingefära
1 st paprika
400 ml kokosmjölk
380 g kikärtor
1 kruka färsk basilika
2 msk olivolja
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
1 tsk sambal oelek
1 st citron
Salt och peppar
4 portioner couscous
Nötter och frön
Skala och tärna potatis, mango och paprika.
Finhacka lök, vitlök och ingefära.
Ta en djup gryta med olja på medelhög värme och stek löken 4-5 min.
Häll i de torra kryddorna med ingefäran och sambal oalek och stek ytterligare några minuter så det doftar.
Blanda i sötpotatis och kikärtor med kokosmjölken och låt koka upp. Sänk värmen och låt puttra 10-15 min tills potatisen börjar mjukna.
Häll i mango och låt sjuda 5 min till. Smaka av med citron, salt och peppar.
Vänd ner basilika innan det serveras tillsammans med couscous toppat med valfria nötter och frön.