Verry berry! Bjud pÄ en luftig och lÀcker dessert med smak av bÄde jordgubbar och hallon. Tips! NÀr jordgubbssÀsongen Àr över kan moussen göras av exempelvis hallon eller björnbÀr.
July 9, 2024
150 g jordgubbar
0.5 dl vatten
2 msk strösocker
100 g minimarshmallows
2 dl vispgrÀdde
100 g jordgubbar
100 g hallon
1 msk strösocker
Mynta
Snoppa och grovhacka jordgubbarna. LÀgg dem i en kastrull och tillsÀtt vatten och socker. LÄt koka pÄ medelvÀrme i 3-5 min.
Mixa jordgubbarna till en slÀt puré med stavmixer. Rör i marshmallows tills de flesta lösts upp men inte alla. LÄt blandningen kallna.
Vispa grÀdden fast och fluffig och vÀnd ner den i purén. Fördela moussen i glas. StÀll i kylen i ca 2 tim.
Jordgubbssalsa: Snoppa och fintÀrna jordgubbarna. TÀrna hallonen. Blanda bÀren med socker.
Toppa moussen med jordgubbssalsa och garnera med mynta.