En matig och god sallad, funkar både vegetarisk och med skinka.
Jan. 2, 2023
2 dl quinoa, okokt
Grönsaksbuljong
1 kg vilda tomater (i olika färger)
70 g salladsmix [1 påse]
2 st granatäpplen
1 st gurka
300 g fetaost [2 förp]
6 st kvistar färsk mynta (eller 1 kruka)
1 dl basilika
40 - 50 st mandlar
1 msk honung
1 st apelsin, saft
1 st citron, saft av
0.5 dl olivolja
Salt
Peppar
Koka quinoa i grönsaksbuljong och lägg det färdiga quinoa på ett stort fat.
Lägg skivade tomater, mixsallad, gurka och granatäppelkärnor ovanpå. Varva gärna.
Gör vinaigretten genom att pressa saften av citrusen och vispa samman med honung och olivolja. Krydda med salt och peppar och ringla dressingen över.
Lägg på fetaost och toppa med basilika och mynta.