Supergoda saftiga havrefrallor med smak av anis och fänkål 🥰
July 8, 2024
50 g (1 pkt) kronjäst för matbröd, färsk
5 dl mjölk
2 msk olja
0.5 dl linfrö
1 tsk salt
1 tsk fänkålsfrön, stötta
1 tsk anisfrön, stötta
3 dl havremjöl
8 - 9 dl mjölmix, glutenfri
1. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken och oljan till 25 °C och häll över jästen så den löses upp.
2. Blanda ner linfrö, salt, stött fänkål och anis samt havremjöl. Tillsätt hälften av mjölmixen och arbeta degen kraftigt. Blanda ner resten av mjölmixen och arbeta tills degen är slät och smidig.
3. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
4. Strö lite glutenfri mjölmix på bakbordet och knåda och dela degen. Forma till två längder och dela varje längd i 10 bitar. Forma till bullar.
5. Lägg på bakpappersklädd plåt och låt jäsa under duk i ca 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250 °C.
6. Grädda i 10–12 minuter.