Mumsiga mellanmålsmuffins - perfekta nu för sommarens utflykter, bilfärder eller tågresor eller kanske bara hemmamys. Dessa är gjorda på bla mogna bananer, havregryn & mandelmjöl samt lite jordnötssmör, nutella och hackad mandel. Vill man lyxa till det har man i lite mörka chokladknappar 😉
July 6, 2024
Ingredienser
3 dl havregryn
0.5 dl hackad mandel
1.5 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
0.5 msk kanel
0.5 tsk salt
2 st stora och mogna bananer
2 st ägg
3 msk flytande honung
1 msk mjölk
1 msk nutella
0.5 dl jordnötssmör
(0,5- 1 dl mörka chokladknappar)
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda samman alla torra ingredienser förutom chokladknappar om du ska ha det, i en bunke.
Mixa samman resterande ingredienser till en slät smet och tillsätt havreblandningen.
Rör om och låt smeten stå och svälla i 30 minuter. Om du vill ha chokladknappar i, rör i dem nu.
Fördela smeten jämnt i 10 muffinsformar.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Låt svalna helt, gärna på galler.