Krämig och god blomkålssoppa som du gör klart på en kvart. Toppa soppan med knaprigt bacon, rostad lök och lite extra blomkål.
Original recept från recept.se av Ulrika Davidsson
July 5, 2024
1 st gul lök
1 st liten vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
2 st tärningar hönsbuljong
8 dl vatten
1 st stort blomkål eller 1,5 påse fryst
Salt, svartpeppar och örtagårdskrydda
0.5 dl grädde
Små blomkål
125 g bacon
4 msk rostad lök
Färsk oregano
Skär löken i bitar och hacka vitlöken. Bryn det någon min i olja i en kastrull. Smula ner buljongtärningarna och häll på vattnet.
Skär blomkålen i bitar och buketter. Spara 4 buketter till toppingen. Lägg blomkålen i kastrullen. Strö på salt, svartpeppar och lite örtagårdskrydda. Koka ca 10 min.
Mixa soppan slät. Tillsätt grädden och koka upp. Smaka av med kryddor.
Skär de sparade blomkålsbitarna i mindre bitar och stek dem med bacon i lite olja någon minut.
Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon, rostad lök, blomkål och garnera med oregano.