Passar på att bjuda er här på recept på somriga härliga bullar fyllda med blåbär och lime samt vit choklad. Så himla gott!🤩🫐
Original recept från www.instagram.com
July 6, 2024
25 g jäst
250 g kylskåpskall mjölk (2,5 dl)
250 g vetemjöl (ca 4 dl)
250 g vetemjöl (ca 4 dl)
90 g strösocker (1 dl)
0.5 tsk salt
1 tsk nymortlad kardemumma
200 g rumsvarmt smör
100 g vit choklad
150 g rumsvarmt smör
150 g tinade frysta blåbär eller färska
0.5 st lime - finrivet skal
2 tsk limesaft
45 g strösocker (0,5 dl)
1 msk majsstärkelse/potatismjöl
1 st ägg
70 g vatten (0,7 dl)
70 g strösocker (ca 0,75 dl)
Strösocker alt. rårörsocker
Fördeg: 1. Lös upp jästen i mjölken och blanda ihop med vetemjölet. Låt jäsa under bakduk i 1h.
Deg: 1. Blanda ner resterande ingredienser till degen. Låt vila ca 20 min. Gör fyllningen under tiden.
Fyllning: 1. Grovriv chokladen och rör samman med resterande ingredienser till fyllningen. Mosa blåbären lite så att de fördelas hyfsat jämnt.
2. Sätt ugnen på 215° över- och undervärme. Kavla ut degen till en lång tunn rektangel. Bred över fyllningen och vik sedan ett treslag. Dela degen på mitten och lägg sedan delarna ovan på varandra. Skär tunna remsor, tvinna och forma till snäckor.
3. Pensla bullarna med uppvispat ägg blandat med en skvätt vatten och en nypa salt. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 min. Gör under tiden sockerlagen.
4. Sockerlag: koka upp vatten och strösocker tills sockerkristallerna lösts upp. Pensla bullarna direkt efter de kommit ut ur ugnen. Strö över lite strösocker eller rörsocker och låt svalna, gärna på galler.