Langos som smakar sommar och festival! En av mina favoriter på stormkök. Gör degen hemma, ta med i en plastpåse eller i en matlåda så jäser den lagom tills det är dags att steka. Njut av varma langos med din favorittopping.
Original recept från www.instagram.com
July 5, 2024
10 g jäst
1 dl ljummet vatten
1 st stor kokt potatis
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
0.5 dl vetemjöl till utbakningen
Frityrolja
Gräddfil, rom, rödlök, dill eller gräslök att toppa med
Rör ut jästen i vattnet.
Riv den kokta potatisen, blanda med salt och mjöl. Lägg i bunken med vatten och jäst, blanda en rätt så lös deg. Jäs i 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela i 4-5 delar. Eller fler om du vill ha mindre langos. Kavla ut till ovaler, jäs 10 minuter.
Hetta upp oljan till 180°C och fritera langos i 3-4 minuter. Vänd efter halva tiden.
Låt svalna på hushållspapper. Toppa med gräddfil, rödlök, dill, rom! Drick en öl till!