Lunchbowl med brysselkål och sötpotatis

Att äta bowls till lunch är ett ypperligt sätt att få i sig mycket näring, bra energi och ge dig själv goda förutsättningar för en bra eftermiddag. Det fiffiga med bowls är att de går att variera och att du kan ta lite vad som finns som bör ätas upp eller vad du är sugen på. Jag gillar att ha en kolhydratbas som även gärna får innehålla en del protein (såsom quinoa alternativt blanda i linser i ris osv). Sen kan man välja på rotfrukter, kål, grönsaker och toppings med olika egenskaper, konsistenser och näringämnen. Det får gärna vara färgglatt och jag inspireras mycket av den antiinflammatoriska kosten. Här blev det en lunchbowl med rostad brysselkål, sötpotatis och sen paprika och gröna blad. Och så toppade jag allt med lite hackade mandlar samt torkade tranbär. Det blev en hit kan jag lova!

Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo

Sandra Callermo

July 3, 2024

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.