Är inte sommarvärmen helt underbar just nu!! Älskart! ☀️ Då vill man ha sval och lättlagat käk. Detta tog inte mer än 20 min att laga. Perfekt!👌🏼
Original recept från www.instagram.com
July 3, 2024
2 portioner pasta
200 g tempeh
1 dl créme fraîche
1 - 2 msk sötsur sås
Salt & peppar
1 msk tamari
2 tsk sesamolja
2 tsk sambal oalek
1 msk mirin
1 st vitlök
1 st stor bit ingefära
6 st rädisor
1 st morot
1 dl edamamebönor
Svarta sesamfrön
Hackad gräslök
Riv ingefära och vitlök. Skär morot och rädisor i mindre bitar.
Blanda ihop alla ingredienserna till yakinikusåsen i en skål.
Koka upp vatten i en liten kastrull. Stäng av värmen och häll i edamembönorna och låt ligga 3-4min. Skölj med kallt vatten.
Koka pastan enligt förpackningen. Skölj pastan i kallt vatten.
Under tiden, stek yakinikubitarna i lite sesamolja på medelhög värme, tills de får färg.
Sänk värmen och häll i såsen. Låt sjuda in 2-3 min och stäng av värmen.
Rör ihop creme fraiche, sötsur sås med salt och peppar. Vänd ner pastan och smaka av.
Fördela pastan och tempeh i djupare skål, med grönsaker, toppat med gräslök och sesamfrön.