Denna med blomkål, pankobakad i ugn med en härlig sötklibbig glaze! Bästa snackstallriken till AW eller som del av en måltid.
Original recept från www.instagram.com
July 3, 2024
1 st litet blomkålshuvud
1 dl kikärtsmjöl
1 dl plantbaserad mjölk
1 nypa salt och peppar
1 tsk vitlökspulver
1 msk gochujang
1 dl panko
3 msk agavesirap
3 msk tamari
1 msk mirin
1 msk sesamolja
1 tsk majsstärkelse
0.5 dl vatten
200 g silkestofu
1 - 2 msk tahini
2 msk vatten
1 st vitlöksklyfta
0.5 st citron
2 st nypor salt
Sätt på ugnen på 240 grader.
Bryt isär blomkålen i mindre ungefär lika stora bitar.
I en burk med lock, blanda ihop kikärtsmjöl, mjölk, salt och peppar, gouchujang och vitlökspulver till en jämn smet.
Häll i blomkålen, sätt på locket och skaka om ordentligt så smeten fördelar sig på alla bitar.
Lägg pankon i en skål och häll över blomkålen och vänd runt så pankon är jämnt fördelat på blomkålsbitarna.
Sprid ut alla bitar på en plåt med bakplåtspapper, med litet mellanrum och grädda i 15 min.
Under tiden, blanda ihop alla ingredienser till glazen i en kastrull. Låt koka upp och stäng av värmen.
Mixa ihop ingredienserna till tahinisåsen. Smaka av med salt och citron.
Häll sedan i blomkålen i glasen och vänd runt med en slev så alla bitar blir kladdiga.
Lägg tillbaka på plåten och grädda i ytterligare 5 min.
Servera direkt med tahinidipp!