Jag blev sugen att fortsätta laga röda linser på smetigt vis😂 Provade att hälla ut en smet på helplåt och grädda i ugn och det blev otroligt bra! Eftersom jag aldrig provat detta så visste jag inte hur tunn jag kunde göra själva tunnbrödet utan att gå sönder. Det gick att göra väldigt tunt, då det blev bäst i de tunnaste partierna. Se bilder på Instagram genom att gå in på ”se mer”. Jag stansade ut 4 wraps med en skål, ca 15cm/d, och så blev det massa spill. Detta rev jag sönder i småbitar och tillaga i pannan! Alltså vilken bra ide!! 😍
Original recept från www.instagram.com
July 9, 2024
2 dl röda linser
2 dl vatten
2 - 3 msk potatismjöl
0.5 tsk salt
1 msk kokosolja
Rester av linsbrödet
1 msk tamari
0.5 dl kokosflakes
1 - 2 tsk garam masala
Olja att steka i
1 dl yoghurt
4 - 5 st kvistar mynta
2 tsk agavesirap
1 st skvätt citron
Salt och peppar
0.75 st tikka masala paste (se inlägg 2023)
1 bit rödkål
Grönsallad
Skölj linserna och låt stå i vatten över natten.
Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
Häll sedan ner linserna med 2 dl vatten, potatismjöl, salt och olja. Mixa med stavmixer till en jämn smet.
Häll smeten på ett bakplåtspapper på en plåt. Jämna ut med baksidan på en sked över hela ytan.
Grädda i 10 min i ugn. Låt svalna på plåten.
Stansa ur 4 runda bröd, ca 15cm/d. Ta spillet och riv sönder i småbitar.
Ta en panna med lite olja på medelhög värme och stek linsbitarna 4-5 min. Häll i tamari, garam masala och kokosflakes och rör om ordentligt. Stek ytterligare 4-5 min.
Mixa alla ingredienserna till yoghurtsåsen, skär rödkålen tunt.
Ta varje bröd och bre ut ett lager med tikka masala paste, grönsallad och rödkål ovanpå och sedan linsbitar, toppat med yoghurtsås.