En saftig shish kebab på tunt hackad högrev med sumaksallad och vitlökssås i Libabröd.
July 1, 2024
1 kg högrev
1 st paprika
2 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
0.5 dl persilja
2 tsk salt
1 tsk peppar
1 st ägg
1 msk spiskummin
2 röda lökar
1.5 msk mynta
1 dl bladpersilja
0.5 citron
1 msk sumak
1 tsk honung
0.5 tsk salt
2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
2 vitlöksklyftor
1 tsk honung
1 tsk paprikapulver
Salt och peppar
Hacka köttet fint och lägg i en bunke. Köttet ska vara finfördelat (ungefär som en grövre köttfärs). Tillsätt finhackad gul lök, paprika, vitlök och persilja. Ta i ett ägg och kryddorna. Blanda runt och ställ in i kylen för 1 h. När köttet har vilat, forma färsen runt grillspettet. Lägg sedan in i kylen igen medan du förbereder resten.
Skiva rödlök persilja och mynta , pressa citron, strö över sumak och salta.
Gör vitlökssås medans grillen förbereder sig, sedan grilla på spetten. När spetten är klara så lägg ut köttet på libabröd, smeta ut vitlökssås bredvid och toppa med salladen, rulla ihop till en kebabrulle och grilla på några sekunder för lite mer krispighet. Smaklig måltid!