Gochujang är en koreansk chilipasta. En het smaksättare med en hint av sötma & umami. Den krämiga burratan bryter av hettan fint. För 3-4 personer.
Original recept från www.instagram.com
July 1, 2024
400 g pasta
0.5 dl olivolja
2 st schalottenlökar
2 st vitlöksklyftor
2 - 3 msk gouhujang
3 dl vispgrädde
2 dl finriven parmesan
1 tsk risvinäger
1 tsk honung
1 dl pastavatten
Salt & peppar
1 st burrata
Hetta upp stekpanna med olivolja. Fräs schalottenlök & vitlök mjukt utan att dom får färg, häll i gouhujang & fräs lite till. Häll i vispgrädde, parmesan, risvinäger, honung, salt, svartpeppar & låt mysa på medelvärme i cirka 10 minuter.
Koka pasta al dente i saltat vatten under tiden, viktigt att pastan inte är helt klar när du häller av den, spara även lite pastavatten. Häll pastavatten i såsen, rör om, smaka av, behövs nåt mer? Gå i med pastan & låt den gå klart i såsen. Lägg upp pasta på tallrik, bryt över burrata, ringla över olivolja & dra över några varv svartpeppar.