Funkar även med gul curry paste. Tips: släng ner en 1 dl quinoa tillsammans för lite mer protein och öka på med vattnet.
Sept. 17, 2022
3 msk olja
1.25 tsk röd currypulver
1.25 tsk paprikapulver
1.25 tsk garam masala
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 st gul lök, finhackad
4 st medelstora potatisar, större tärningar
5 - 6 st vitlöksklyftor, finhackade
1 - 1.5 msk ingefära, finhackad eller riven
1 - 2 dl vatten
1 burkar krossade tomater
¾ tsk salt
80 - 150 g babyspenat
2.5 dl havregrädde
Hetta upp olja i en gryta och stek kryddorna på låg värme.
Höj till medelvärme och stek löken tills den blir genomskinlig.
Tillsätt vitlöken och ingefäran och stek någon minut. Addera potatisen och häll ner vattnet. Låt koka under lock i 15 minuter till potatisen börjat mjukna. Tillsätt mer vatten ifall det behövs.
Häll i krossade tomater, salt och låt koka 10 min.
Vänd försiktigt ner spenaten, tillsätt havregrädden och låt sjuda under lock i 5 min. Servera med basmatiris.