Mustig kycklingpasta fiocchi med goda grönsaker. Variant på jägarens kyckling med svamp och oliver.Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.
Original recept från www.koket.se
Aug. 18, 2021
Zeta parmigiano reggiano 22 mån
1 zeta fiocchi casa di luca
900 g kycklinglårfilé
1 gul lök
1 selleristjälk
1 morot
250 g champinjoner
1.5 dl vitt matlagningsvin
0.5 msk kycklingfond
2 msk färsk oregano
0.5 dl zeta cerignolaoliver urkärnade
Krydda kycklingen med salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen båda sidor så den får fin färg. Lägg åt sidan.
Hetta upp ny olivolja i stekpannan. Stek lök och vitlök tills den mjuknar. Tillsätt selleri och morot. Stek 3-4 min.
Lägg i svampen och stek ytterligare några minuter. Häll på vitt vin och kycklingfond. Lägg tillbaka kycklingen och sjuda 8-10 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Tillsätt oregano och oliver. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Koka pasta enligt anvisning på paketet.
Lyft ur kycklingbitarna och blanda pastan med såsen. Servera med kyckling skuren i skivor, extra oregano och riven parmesan.