Jag har alltid föredragit ris framför pommes när jag äter kebabtallrik. Jag gör det rätt ofta hemma med @schysst_kak färdiga kebab. Det här är den bästa bakismaten för er som drack lite för mycket igår!
Original recept från www.instagram.com
June 23, 2024
3 msk smör
4 st skivade vitlöksklyftor
1 st skivad gul lök
1 tsk chili flakes
2 msk garam masala
2 msk paprikapulver
1 msk gurkmeja
1 msk spiskummin
2 msk tomatpuré
1 st fpk kebab från @schysst_kak
400 g passerade tomater
2 - 3 dl grädde
600 - 700 g pommes frites eller ris
3 dl créme fraîche
1 dl majonnäs
2 st pressade vitlöksklyftor
Lite salt och peppar
Börja med att hetta upp en djup panna/gryta med 3msk smör. Fräs 4st skivade vitlöksklyftor och 1st skivad gul lök med 1tsk chili flakes i ca 10 min så löken blir riktigt mjuk och glansig.
Tillsätt 2msk garam masala, 2msk paprikapulver, 1msk gurkmeja & 1msk spiskummin. Låt fräsa 1 min. Tillsätt sedan 2msk tomatpuré som du låter fräsa med under omrörning i 1 min.
Nu i med 1 fpk kebab från @schysst_kak och vänd runt den med grönsakerna. På med 400g passerade tomater, (skölj ur fpk med vatten så du får med allt). I med 2-3dl grädde och rör runt. Låt koka ihop.
Medans kebaben blir klar friterar du 600-700gram pommes frites eller kokar ris, gör en god sallad & blanda 3dl créme fraîche med 1dl majonnäs, 2st pressade vitlöksklyftor, lite salt och peppar.
När pommes frites eller riset är klara smaka upp kebaben med citron, finhackad persilja, soya, salt & peppar. Servera direkt.
Supersnabbt och enkelt!