Hej och hå vad gott!! Det perfekta lilla tilltugget före en middag, eller varför inte servera till en ostbricka/brunch/kalas??
Original recept från www.instagram.com
June 22, 2024
3 - 5 skivor malaxlimpa (några skivor) eller annat bröd
180 g stora räkor
0.5 st lime, saft+zest
2 - 4 st salladslök (några stjälkar) finhackat
3 - 5 st gräslök (några stjälkar) finhackat
2 msk majonnäs
3 msk créme fraiche
0.5 st rödlök finhackad
1 klyfta vitlök pressad
1 - 2 tsk sriracha
Salt och svartpeppar
Toppings
Sesamfrön
Salladslök, hackad
Smör att steka i
Hacka rödlök, salladslök och gräslök. Pressa vitlök. Tina upp räkorna.
Blanda sedan ihop alla ingredienser. Lägg röran i kylskåpet en stund.
Stek malaxlimpan (skivor) en sväng på stekpannan i en klick smör.
Klart!