Här kommer receptet på den här supergoda Pinocchio-tårtan som jag lovade för ett tag sen! Perfekt till midsommarfirandet🌸Går snabbt & den är väldigt enkel att göra. Detta recept är för två bottnar, men ni halverar bara det om ni bara vill göra en🥰
Original recept från www.instagram.com
June 20, 2024
100 g rumsvarmt smör
1.5 dl socker
5 st äggulor
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5 st äggvitor
2.5 dl socker
1 dl flagad mandel
Mosade jordgubbar
Jordgubbar
Vispgrädde
Sätt ugnen på 125 grader & klä två formar på 20 cm i diameter med bakplåtspapper.
Vispa smör & socker krämigt i 5 minuter. Vispa sedan ner en äggula i taget & rör till sist ner mjölken.
Blanda mjöl, vaniljsocker & bakpulver i en skål. Sikta ner det i smeten. Vänd försiktigt om så allt blandar sig.
Bred ut smeten i båda formarna.
Vispa upp äggvitorna till ett skum. Tillsätt lite socker i taget & vispa tills du har en fast & glansig maräng.
Bred ut den ovanpå den andra smeten och strö sen på mandeln.
Grädda i 35-40 minuter tills marängen ser frasig ut & fått fin färg.
Ta ut & låt svalna.
Mosa jordgubbarna lite grovt.
Vispa grädden & ha i dom mosade jordgubbarna. Vispa lite till.
Lägg på den vispade jordgubbsgrädden & på med ett ton med goda somriga bär.