Ägg är väl verkligen något av det som hör våra svenska högtider till. Jul, påsk och midsommar 😊
Original recept från www.instagram.com
April 17, 2025
4 st ägg
1 skiva bröd, t ex kavring eller rågbröd
2 msk majonnäs
2 msk créme fraîche
1 msk valfri rom
Dill
0.5 st citron, saften
Salt och peppar
Smula söder brödet och stek i smör. Salta och peppra och låt torka på hushållspapper.
Koka äggen hårda, ca 12 minuter för ägg i strl M. Äggulan ska bli smulig.
Kyl äggen och skala sedan.
Skär av botten och toppen på äggen, dela sedan på mitten (ej på längden).
Ta ur äggulan och smula ner i en skål. Spara lite på sidan till topping.
Blanda ner rom, majonnäs, créme fraîche, citronsaft och smaka av med salt.
Häll i en spritspåse och fyll äggen.
Smula över brödet, äggulan och toppa med dill.