En krämig pasta med kyckling parmesan och grädde. Den är så enkel och så god! 😍
Sept. 17, 2022
2 st kycklingfiléer
2.5 dl matgrädde
2 msk kycklingfond
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
0.5 st citron
0.5 dl riven parmesan
1 msk persilja
1 tsk cayennepeppar
1 - 2 krm salt och peppar
Hacka gul lök och vitlök fint. Hacka kycklingfiléerna i munsbitar.
Stek lök och vitlök i olja, häll på kycklingen och stek tills den inte är rosa.
Häll på grädde, buljong, kryddor och persilja. Pressa över citron och riv citronskal. Låt koka ett par minuter.
Koka pastan enligt anvisning till al dente. Häll två matskedar av pastavattnet i såsen. Häll ner pastan i såsen och rör under någon minut eller två tills den blir krämig.
Riv över parmesanen och vänd ner. Smaka av med salt och peppar.