Vad sägs om lite asiatisk anka med bao buns?
Original recept från www.instagram.com
June 19, 2024
2 st ankbröst
Salt, peppar
Frysta bao buns (finns tex på maxi eller kvantum här i kba eller asiatisk livs)
Srirachamajonäs:
1.5 dl majonnäs
3 tsk sriracha/gochujang sås
Liten vitlöksklyfta
Bbq-sås:
1 dl baby rays barbecuesås + 1 tsk kinesisk soja
Hoisinsås funkar bra till med 👍🏻
Raw slaw (finns färdig med tex morötter, rödbeta och kål)
Asiatisk pressgurka (1 gurka, 0,5 tsk salt, 4 msk risvinäger, 1 dl vatten, 2 msk strösocker, lite hackad persilja, sesamfrön)
Böngroddar
Pickla gurkan, ställ svalt
Förbered dina såser och skölj dina grönsaker. Sätt ugnen på 150 grader.
Putsa ankfiléerna. Skåra skinnsidan i ett rutmönster. Lägg ankan i en stekpanna med skinnsidan ned. Salta och peppra. Tillsätt inget fett! Stek så att ankan släpper ur sig massa fett. Vänd sedan på ankan och häll över fettet på skinnsidan tills den får en fin färg. Kör sedan klart i ugn till ca 55 grader i 150 grader innan servering.
Ånga bunsen Hetta upp vatten i en kastrull. Ställ över en bambulåda och lägg i de antal bullar som får plats. Jag brukar köra 3-4 bullar på vardera lager. (Med bakplåtspappret under varje bulle) Har du ingen bambulåda hemma så går det bra att ånga en bulle i taget i ett durkslag, tar bara lite längre tid att få alla klara. Ånga bullarna över kokande vatten i bambulådan i 6 minuter. Ta upp och låt svalna.
Plocka ihop alla godsaker och NJUT❣️