Flapsteak, så smakrikt och gott kött. Här med pesto och serveras med burrata och melonsallad. En riktig sommarmiddag☀️
Original recept från www.instagram.com
June 19, 2024
800 g flapsteak
Salt och svartpeppar
1 dl olivolja
1 - 2 klyftor vitlök
0.5 st citron, zest och saft
1 kruka basilika
1 msk rostade pinjenötter
1 dl finriven parmesan
Salt och peppar
1 st cantalope melon
200 - 300 g fina babytomater, t ex romatica
1 - 2 st burrata
Ev blåbär
Basilika
Balsamvinäger (eller balsamico) och olivolja
Putsa eventuellt köttet, krydda med salt och nymald svartpeppar runt om.
Grilla hårt på direkt värme 1-2 minuter per sida. Flytta sedan till indirekt värme och låt ligga tills du når önskad innertemperatur.
Låt köttet vila 5-10 minuter innan du skär upp det.
Skär flapsteken tvärs över muskelfibrerna, annars blir köttet segt.
Skär melon och tomater i önskad storlek. Dela burratan och lägg på den. Ringla på lite olivolja och balsamvinäger.