Woow så gott och kändes riktigt jäkla somrigt och härligt trots tråkväder ute 🤩 Skulle också funka riktigt bra som bjudmat om man förbereder allt innan och sedan bara langar ut nyfriterad fisk när folk är på plats. Så får alla fixa ihop bröd och toppings själv 😁 Dunder! Se receptet för hur långt du kan förbereda innan gästerna anländer 😊 För två vuxna, en 4 åring och en 1,5 åring:
Original recept från www.instagram.com
June 22, 2024
0.33 st gurka, tärnad
1 st selleristjälk, fint tärnad
6 st rädisor, fint tärnade
2 msk finhackad dill
2 msk olivolja
0.5 st citronzest från citron
Citronsaft
Salt
1.5 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
2 msk bostongurka
3 msk kapris, grovt hackad
1 dl finhackad dill
Citronjuice
Salt
4 st bitar filé skurna i remsor (ca 4 per filé)
2.5 dl ljus lager
2 dl mjöl
1 st ägg
2 tsk vitlökspulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
Rapsolja
Blanda ihop allt i en skål och smaka av med salt och citronsaft.
Blanda allt i en skål och smaka av med salt och citronjuice
Torka av fisken med hushållspapper.
Vispa ihop torra ingredienser i en bunke.
Vispa upp ägget i en skål tillsammans med 1dl öl.
Häll i bunken och blanda runt tills det är klumpfritt.
Häll upp olja i en stekpanna, tillräckligt för att täcka fisken, och sätt på medelhög värme (ska upp i 180°C).
Tillsätt 1,5dl öl och blanda försiktigt (ska vara som tjock pannkakssmet).
Lägg i fisken i bunken bunken så den är ordentligt täckt.
Fritera i omgångar tills mörk gyllene.
Lägg ur på ett galler med hushållspapper under.
Montera i bröd.
Ät och njut!