Tycker att det är så fint att kombinera svarta och vita sesamfrön! Därför har jag bakat cookies rullade sesamfrön och sen smaksatt de med misopasta också! Så ett lite asieninspirerat bak helt enkelt🖤🤍
Original recept från www.instagram.com
June 26, 2024
100 g smör
90 g farinsocker
45 g strösocker (0,5 dl)
10 g ljus sirap
1 st ägg
1 st äggula
0.5 tsk vaniljpasta (1 tsk vaniljsocker)
160 g vetemjöl (2,6 dl)
20 g dinkelmjöl
1 msk misopasta
0.5 tsk bikarbonat
0.5 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
2 dl sesamfrön
Smält och bryn smöret i en kastrull på medelhög-hög värme under handvispning till en mörkare färg och mer nötig doft. Tillsätt misopasta i smöret och låt stå 15 min. Rör ner allt socker och sirap.
Tillsätt sedan ägg, äggula och vaniljpasta.
Blanda till sist ner allt mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt.
Ställ in degen 30-60 min i kylen. Sätt ugnen på 180°
Skopa upp degen i bollar och rulla i sesamfrön. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 11-14 min.
Låt svalna, njut!