Somrig tiramisù med rabarber, hallon & bubbel… ☀️ Lyxigt, syrligt, fräscht & gott 😋🥂🌿🥄 Italiensk klassisk dessert med smak av svensk sommar! ☀️
Original recept från www.instagram.com
June 18, 2024
10 - 14 st savoiardikex
2 dl rabarberlemonad/ saft
1.5 dl mousserande vin (valfri med eller utan alkohol)
250 g mascarpone
3.5 dl vispgrädde
200 g rabarber
50 g strösocker
Frystorkade hallon (mald)
Oxalis & rabarber skruvar (valfritt)
Börja med att skära rabarbern i bitar. Lägg i en stekpanna med strösockret, stek på lågvärme. Tills rabarbern blivit mjuka & det blivit en kompott. Låt svalna.
Vispa ihop mascarponen & vispgrädde fluffigt med en elvisp.
Blanda lemonaden/saften med bubblet i en stor flat skål, lättar att doppa kexen. Doppa ett kex i taget i lagen i 3 sekunder på varje sida lägg i valfri uppläggningsskål.
Bred över lite av kompotten & sedan mascarponekrämen & upprepa till du är nöjd med lager.
Avsluta med att spritsa mascarponekrämen. Ställ i kylskåpet minst 4 timmar gärna över natten.
Sikta över med mixade frystorkade hallon & toppa med oxalis & rabarbersnurror & NJUT!! 🥄