En klassisk matjesill med en god kall sås.
June 17, 2024
3 burkar mästarmatjes
3 dl créme fraiche
50 g smör
2 tsk dijonsenap
4 st ägg
10 - 15 st färskpotatisar
1 st rödlök
1 st grönt äpple
1 st citron
1 kruka dill
1 knippe gräslök
Salt
Peppar
Koka ägg och potatis.
Bryn smör och låt svalna något. Blanda med créme fraiche.
Riv citronzest från citronen och pressa ner citronsaften. Rör ner dijonsenap och citron i röran.
Hacka rödlök, äpple, gräslök och dillensmått och rör runt såsen. Men spara lite av dillen till garnering. Smaka av med salt och peppar.
Skala och hacka äggen. Dela potatisen.
Lägg upp potatis, ägg, matjesill och sås på tallriken. Det kan vara fint i en ring på tallriken. Garnera med dill.