Ca 45 minuter

๐—”๐—จ๐—•๐—˜๐—ฅ๐—š๐—œ๐—ก๐—˜- ๐—ข๐—–๐—› ๐—ฆ๐—ฃ๐—˜๐—ก๐—”๐—ง๐—š๐—ฅ๐—ฌ๐—ง๐—” ๐–ฌ๐–พ๐–ฝ ๐–ฟ๐—‚๐—๐–พ ๐—Œ๐—‰๐—‚๐–ผ๐–พ๐—Œ, ๐—๐—‚๐—๐—…๐—ˆฬˆ๐—„ ๐—ˆ๐–ผ๐— ๐—๐—ˆ๐—†๐–บ๐—. ๐–ฒ๐–พ๐—‹๐—๐–พ๐—‹๐–บ๐–ฝ ๐—†๐–พ๐–ฝ ๐–ฟ๐—‹๐—‚๐—๐–พ๐—‹๐–บ๐–ฝ ๐—‰๐—ˆ๐—๐–บ๐—๐—‚๐—Œ ๐—ˆ๐–ผ๐— ๐—„๐—‹๐–บฬˆ๐—†๐—‚๐—€ ๐—๐—Ž๐—†๐—†๐—Ž๐—Œ

Ikvรคll blev det en liten kylrensning till middag. Potatisen var lite trรถtt sรฅ skalade, delade och kokade den fรถrst klar. Lรคt รฅnga av nรฅgra minuter innan jag saltade och dressade med olivolja innan jag kรถrde den i air fryern i 20 minuter. Sรฅ krispig utanpรฅ men mjuk och god inuti. Testa det hรคr๐Ÿคฉ๐Ÿ‘

๐— ๐—ฎ๐˜๐˜€ ๐—ช๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ด๐—ฟ๐—ฒ๐—ป

June 16, 2024

Ingredienser

Aubergine- och spenatgryta

2 st aubergine, i tรคrningar om 4 cm x 4 cm

400 g fรคrsk spenat

3 msk olivolja, extra virgin

1 st rรถdlรถk, tรคrnad

3 st vitlรถksklyftor, finhackade

1 msk five spices

1 msk vitlรถkspulver

1 msk lรถkpulver

1 msk paprikapulver

2 msk tomatpurรฉ

400 g passerade tomater

2 dl vatten

1 st grรถnsaksbuljongtรคrning

1 dl fรคrsk koriander, finhackad

Salt

Peppar

Hummus:

500 g kokta kikรคrtor

4 msk ljus tahina (sesampasta)

1 st vitlรถksklyfta

1 st citron (justera syra efter smak)

1 tsk salt

Vatten (beroende pรฅ hur lรถs du vill ha din hummus)

Gรถr sรฅ hรคr

AUBERGINE- OCH SPENATGRYTA

1. Salta auberginen och lรฅt rinna av i ett durkslag i ca 30 minuter.

2. Skรถlj sedan auberginen vรคl med vatten och torka sedan av den med en kรถkshandduk. Stek den sedan i hรคlften av olivoljan, ganska hรฅrt sรฅ den fรฅr fin fรคrg. Stรคll sedan รฅt sidan.

3. I samma panna frรคser du sedan rรถdlรถk och vitlรถk glansigt innan du tillsรคtter de torra kryddorna. Stek ytterligare nรฅgon minut innan du tillsรคtter tomatpurรฉ och steker 1 minut till.

4. Tillsรคtt nu passerade tomater, vatten och grรถnsaksbuljongtรคrningen. Lรฅt reducera ned tills den รคr fast och krรคmig.

5. Vรคnd ner auberginen, spenat och koriander. Smaka av med salt och peppar.

HUMMUS:

1. Lรคgg i tahini och citronsaft i en matberedare och kรถr i 1 minut, skrapa sidorna och botten av skรฅlen och mixa sedan i 30 sekunder till.

2. Tillsรคtt olivolja, finhackad vitlรถk, kummin och en 1/2 tesked salt. Mixa i 30 sekunder, skrapa sidorna och botten av skรฅlen och mixa sedan ytterligare 30 sekunder eller tills den รคr vรคl blandad.

3. Skรถlj kikรคrterna vรคl. Tillsรคtt hรคlften av kikรคrterna och mixa i 1 minut. Skrapa sidorna och botten av skรฅlen, tillsรคtt sedan รฅterstรฅende kikรคrter och bearbeta tills den รคr tjock och ganska slรคt; 1 till 2 minuter.

4. Tillsรคtt lรฅngsamt 2 till 3 matskedar vatten under omrรถrning tills du nรฅr perfekt konsistens. Smaka av med salt.

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis sรฅ kan du samla alla dina recept pรฅ en plats fรถr att gรถra det lรคttare att planera, handla och laga din mat.