Till förrätt blev det halstrade pilgrimsmusslor med chili, vitlök och koriander på en bädd av sjögräschips med sesamolja. Jag tog även vara på det som blev över av röran när jag fräste pilgrimsmusslorna och tillsatte i riset. Det gav verkligen en schysst touch på riset så testa att laga även förätten om du tänkte laga laxen (inget måste)
Original recept från www.instagram.com
June 15, 2024
2 st bitar laxfilé
4 msk japansk soja
2 tsk wasabipasta
2 tsk riven ingefära
2 tsk sesamolja
2 msk pressad citron
2 msk chilirostade sesamfrön
Salt
Olivolja
Koka ris
Rör ihop sojan med wasabi, ingefära, citron och sesamolja
Lägg laxfiléerna i en tät plastpåse tillsammans med sojablandningen
Låt marinera i kylskåp minst två timmar (vänd då och då)
Ta fisken ur påsen och spara marinaden
Stek laxen i ca 4 minuter per sida eller till dess att fisken blivit genomstekt
Blanda ner lite av sojablandningen (och röran från pilgrimsmusslorna om du också gjorde dem) i riset
Servera laxen toppad med sesamfrön, dirty rice, och ev som jag lite sparris