En smakresa till Franska Rivieran med en klassisk fransk sallad där jag satt min touch 🌞 Denna klassiska franska sallad har verkligen en explosion av smaker. Kombinationen av råvarorna blir verkligen toppengott 👌 Så nästa gång du längtar efter något som både är gott och hälsosamt, varför inte en Sallad Niçoise? Det är enkelt att anpassa efter egen smak och alltid lika gott 🤩
June 15, 2024
🛒 ingredienser
3 st ägg
3 st potatisar
150 g sparris
100 g tonfisk
15 st oliver urkärnade
4 msk kapris, små
1 st rödlök, skuren i skivor
10 st cocktailtomater, halverade
Blandsallad
Rädisor, halverade
Persilja, finhackad
Dressing
1 msk dijonsenap
1 msk rödvinsvinäger
Vitlöksklyfta, riven
2 st sardeller
1 tsk kaprisspad
0.5 dl rapsolja
2 msk olivolja
1 tsk picklade senapsfrön
🔪 Tillagning
Skala och koka potatisen
⏲
Koka äggen i 7,5 minut och skala dem
⏲
koka sparrisen i 1,5-2 minuter
⏲
Blanda senap, picklade senapsfrön, rödvinsvinäger, sardellfiléer, kaprisspad och pressad vitlök i en skål
⏲
Tillsätt rapsolja och vispa ihop dressingen
⏲
Rör ner ett par matskedar smakrik olivolja och lite nymald svartpeppar
⏲
Skär potatisen i bitar och blanda dem försiktigt med sparris i en skål
⏲
Häll över halva dressingmängden och ställ åt sidan.
⏲
Lägg sallad lite blandat på ett fat och lägg tomater, oliver, lök, potatis och ägghalvor över
⏲
Strössla över kapris och ringla över resten av dressingen
🛎
Servera salladen med väl avrunnen tonfisk
🍽