Sockerfritt och glutenfritt. Grovt bröd med nötter och fröer 🥰
June 15, 2024
0,5 dl valnötter
0.5 dl hasselnötter
1 dl skalade sesamfrön
1 dl solroskärnor
2.5 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
4 msk psylliumhusk
2 tsk bakpulver
3 krm salt
6 st ägg
50 g smält smör
1 dl crème fraiche
300 g keso
Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med att lägga hasselnötter, valnötter, sesamfrön och solroskärnor i en matberedare och kör till ett mjöl.
Häll över i en bunke och tillsätt linfrön, pumpakärnor, psylliumhusk, bakpulver och salt.
Blanda alla torra ingredienser väl.
Smält smöret och vispa samman alla blöta ingredienser innan man rör samman med dom torra.
Ta fram en brödform 28*10 cm. Täck med bakplåtspapper och häll i degen/smeten.
Strö på vallmofrön.
In i ugnen på 175 grader i ca 60 minuter, därefter stänger man av värmen på ugnen och låter brödet gå på eftervärme i ca 10-15 minuter.
Ta ut brödet och låt det svalna helt.
Skär man brödet i skivor, så blir det ca 20 stycken.