4 st laxfiléer
1 msk olja
1 tsk chilipulver
1 tsk persilja
1 tsk citronpeppar
1 tsk salt & peppar
3 dl bulgur
1 tsk vitlökspulver
0.5 tsk gurkmeja
1 st schalottenlök
8 - 10 st småtomater
1 dl creme fraiche
1 tsk citronjuice
1 msk vitlökspulver
1 tsk camelinafrön eller sesamfrön
Börja med att krydda 4 st laxfiléer med 1 msk olja, 1 tsk citronpeppar, 1 tsk camelina eller sesamfrön, 1 tsk chilipulver, 1 tsk persilja och salt och peppar efter smak.
Grädda laxen i ugn på 210 i ca 10 minuter.
Koka sedan ca 3 dl bulgur enligt anvisning på paket, denna kryddar jag med 1 tsk vitlökspulver och 1/2 tsk gurkmeja.
Hacka sedan 1 schalottenlök, en näve småtomater och blanda ihop med din bulgur samt 200 g salladsmix. Dressa salladen med olja och salta och peppra.
Sist så rörde jag ihop en snabb sås på 1 dl creme fraiche, 1 tsk citronjuice och 1 msk vitlökspulver.