En variant pĂ„ Korean Fried Chicken, serverad i Bao Buns tillsammans med picklad gurka/morötter, toppad med sesamfrön och koriander.đ„đ
June 15, 2024
4 st vitlöksklyftor
1 msk olja
1 dl japansk soja
4 msk gochujang
0.5 dl honung
2 msk risvinÀger
1 dl farinsocker
3 msk ketchup
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl majsstÀrkelse
1.5 tsk bakpulver
3 dl öl (ljus lager)
600 g kycklinglÄrfilé
2.5 dl majsstÀrkelse
3 tsk vitlökspulver
2 tsk paprikapulver
2 tsk chiliflakes
1.5 l neutral olja (till fritering)
Sesamfrön
Picklade morötter/gurka
Bao buns
Koriander
SÄs: Skala och finhacka vitlöken och stek i olja till den blivit mjuk i en liten kastrull. TillsÀtt övriga ingredienser och lÄt koka ihop i 10-15 minuter utan lock. StÀll sedan Ät sidan.
Frityrsmet: Vispa ihop alla alla ingredienser till en slÀt smet.
Kyckling: Blanda majsstÀrkelse, kryddorna och salt i en bunke. SkÀr ner kycklingen i mindre bitar. VÀnd först kycklingen i majsstÀrkelsen och sedan i frityrsmeten.
VÀrm oljan till 180 grader i en stor kastrull. Fritera kycklingen tills den Àr genomstekt och krispig. LÀgg pÄ hushÄllspapper och lÄt rinna av.
Till servering: LĂ€gg i kycklingen i Bao Buns, toppa med de picklade grönsakerna, sesamfrön och koriander!âïž