Malaysisk pyttipanna, typ. Ös i kyckling och grönsaker som har blivit över från tidigare måltider. Recept från ”Mitt barn äter allt…men det är såklart inte sant” av Niklas Ekstedt
June 11, 2024
2 dl långkornigt ris
2 msk röd currypasta
3 msk smör
2 st rödlökar, skivade
0.5 st vitkålshuvud, skivat (ca 5 dl)
1 st gul paprika, tärnad
100 g stekt tärnad kyckling (alt fläskkött, biff)
2 dl gröna ärtor, frysta
3 msk sojasås
0.5 tsk salt
100 g skalade räkor
4 st ägg, stekta
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Bryn currypastan i smör över medelhög värme i 2-3 minuter.
Tillsätt rödlök och kål, fortsätt fräsa så att grönsakerna får lite färg.
Tillsätt paprika och kyckling (alt fläskkött eller biff) och fortsätt fräsa i 2-3 minuter.
Rör ner kokt varmt ris, ärtor och sojasȧs.
Stek äggen i rapsolja.
Smaka av risblandningen med salt och eventuellt mer sojasȧs.
Toppa med räkor och stekta ägg.