Det här är en mustig kebabgryta full med smaker.
Original recept från instagram.com
June 9, 2024
1 pkt kebab (jag använde en från schysst käk)
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st paprika av valfri färg
1 burk krossade tomater (ca 400 g styck)
1 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 tsk paprikapulver
1 st köttbuljongtärning
Svartpeppar
Oregano
Hacka lök och paprika i små bitar, finhacka vitlöksklyftan.
Hetta upp lite smör och stek löken och paprikan under omrörning tills de mjuknar och får lite färg. I med kebaben och stek tills den får färg.
Häll över krossad tomat, tomatpuré, vatten och alla kryddor. Låt koka upp, sänk värmen och låt puttra utan lock i ca 15 min.
Smaka av och kryddor. Sen är det bara att servera, jag valde att servera med jasminris.