En super god och het ramen med karré, champinjoner, ägg och grönsaker. Halvtråkigt upplägg på bilden, för hungrig. Det gör ni bättre 😋 Obs, marinera gärna köttet några timmar innan.
June 9, 2024
0.8 dl vatten
2 st kycklingbuljong tärning
2 st salladslök
3 st torkade chilis
2 msk soya
0.5 dl ostronsås
1 tsk riven ingefära
2 st riven vitlök
1 msk sesamolja
1 msk farinsocker
2 st hackade champinjoner
1 tsk sichuanpeppar
1 tsk chili flakes
150 - 200 g karré
3 st halverade ägg
150 g ramen eller äggnudlar
Rostade sesamfrön
Salladslök
Koka äggen runt 7 minuter och låt svalna av. Sedan koka nudlarna någon minut mindre än vad det står på paketet.
Ta fram en kastrull och häll i vattnet, smula ner buljongtärningarna och tillsätt resten utav ingredienserna till buljongen. Låt koka upp och låt sjuda minst 10 minuter.
Stek på karrén och låt vila
Häll upp i skålar, skär upp köttet och fördela ut, halvera äggen och toppa med salladslök och sesamfrön.