Salladernas sallad med grillad kyckling och knaprigt bacon
Original recept från www.instagram.com
June 9, 2024
1 kg kycklingfilé/lårfile
Grillkrydda
2 pkt bacon
1 st huvud romansallad
1 st påse spenat
Några babytomater
0.5 st rödlök
2 st äggulor
3 st sardellfiléer
1 tsk pressad citron
2 tsk rödvinsvinäger
1.5 tsk dijonsenap
1 klyfta vitlök, pressad
1.5 dl parmesanost, nyriven
Salt och svartpeppar
2 dl matolja
Skär kycklingen i lagom stora bitar och krydda med grillkrydda runt om hela bitarna. Låt ligga en stund.
Sätt ugnen på 200° lägg baconet på en plåt med bakplåtspapper. Stek i ugnen ca 10 min. Låt rinna av på hushållspapper. Grädda vitlöksbrödet.
Lägg allt utom oljan i en mixbägare. Mixa med stavmixer och häll lugnt i oljan. Smaka av med salt och peppar.
Grilla kycklingen och låt vila en stund.
Skär salladen och skölj i iskallt vatten. Låt rinna av ordentligt och vänd sedan runt i dressingen. Lägg upp och servera direkt.