Sött & syrligt som bakas utan ugn & Ă€r perfekt att förbereda đ
June 16, 2024
4 citroner, saft & skal
2 dl strösocker
1 msk potatismjöl
2 Àgg
50 g smör
100 g smör
12 digestivekex
1 dl kokosflingor
2 dl vispgrÀdde
600 g kylskÄpskall philadelphiaost
3 dl florsocker
1 citron, skalet
Riv det yttersta skalet frÄn citronerna & pressa ur saften. Koka upp allt i en kastrull i 1 minut & sila sedan bort skalet. Blanda i strösocker, potatismjöl & Àgg, vispa samman. StÀll pÄ plattan & lÄt sjuda 4-5 minuter under omrörning tills du fÄr en tjock krÀm. Ta bort frÄn plattan & blanda i smöret. LÄt svalna.
KlÀ en springform, 24 cm i bakplÄtspapper. Mixa kakorna & smÀlt smöret. Rosta kokosflingor i en torr stekpanna tills dom fÄtt fÀrg. Blanda smör, kaksmul & kokosflingor till en formbar massa. Tryck ut jÀmt i formen & lÄt stÄ i kylskÄp medan du gör fyllningen.
Vispa vispgrÀdde till mjuka toppar i en bunke med elvisp. Vispa i fÀrskost, florsocker & citronskal till en krÀmig smet. Bre ut i formen & stÀll in i kylskÄp. HÀll lemoncurd över fyllningen & lÄt sÀtta sig i kylskÄp minst 6 timmar.